Men At Work / Stucadoors

Tegenwoordig is er een breed pakket aan gipsen verkrijgbaar. Omdat er veel verschillende producten zijn, is maatwerk-advies vaak noodzakelijk. Goede materialen zijn bij ons noodzakelijk.
Ook is er veel veranderd op het gebied van aanbrengen. De gereedschappen zijn moderner en met name lichter in gewicht geworden. Daarnaast is er een ruime keuze aan machinale gereedschappen. Deze worden niet alleen gebruikt bij het spackspuiten maar ook bij het aanbrengen van gips. Bij grotere oppervlaktes is het vaak sneller om met een machine de gipsen aan te brengen.
Vraag ons om een advies, wij hebben een ruime ervaring in het stucen van keukens.

Vraag

Ik heb gehoord dat er bij stucadoorswerk een verlaagd b.t.w. tarief geld, hoe zit dat?

Antwoord

Dat is niet in alle gevallen van toepassing. Als u in een ouder huis woont dan 15 jaar, waarin het feitelijk gebruik telt, dan is het b.t.w. tarief 6% in plaats van 19%.
Dat is omdat in de nieuwbouw veelal wanden worden gepleisterd en gaatjes worden gedicht en er dan geen ambacht meer aan te pas komt. Om het handwerk en ambacht te beschermen heeft de regering na hard werken, van onze branch vereniging N.O.A., een voorlopige regel ingesteld van 6%.
Dit scheelt op de factuur behoorlijk.